Thailand, Chiang Mai.


Elephants, Phad Thai, Mountains.

Wat is er nu eigenlijk niet mooi aan Thailand? Het heeft zoveel te bieden. Olifanten, Phad Thai, Watervallen & crépes met chocolade en banaan.
Mijn highlights ga ik voor jullie op een rijtje zetten.
So sit back, relax & enjoy.

De Maesa Waterfalls.

Overal in Thailand kan je een scooter huren. Super handig natuurlijk. Zo zie je veel van de omgeving en op deze manier kan je ook mooi naar de
Maesa Waterfalls. 
In dit prachtige natuurreservaat zijn 10 watervallen gevestigd. Adembenemend en ook nog eens heerlijk verkoelend. Het reservaat is tot 17:00u geopend.  

Wat Phrathat.

Dit is een grote gouden tempel net buiten Chiang Mai. Ook prima te doen op de scooter. Let op! Het is een prachtige bergroute maar er zijn wel heel veel haarspeldbochten. En met heel veel, bedoel ik eigenlijk alleen maar.
De tempel is gevestigd halverwege tussen Mai en Doi Suthep. Een grote berg net buiten Chiang Mai. 
Tip: Drink voldoende!!! Thailand kan ontzettend warm en benauwd zijn. Op de berg is het inderdaad iets koeler, maar dat maakt het juist ook verraderlijk!

Elephant POOPOOPAPER Park.

Okay, dit is niet wat het lijkt. Maar voordat ik mezelf ga uitleggen, even een waarschuwing van te voren:

Thailand staat bekend om zijn olifanten. Helaas worden bij veel organisaties de olifanten zeer slecht behandeld!!!! Ga dus zeer zorgvuldig om hiermee. Doe goed research.

Na lang zoeken hebben we een organisatie gevonden die een dagtrip aanbood met olifanten. Deze organisatie vangt olifanten op die niet meer kunnen werken (uit de goede organisaties) of redt ze uit situaties en organisaties waar de olifanten trucjes moeten doen voor entertainment van mensen. 

Ze verzorgen de olifanten en laten mensen daarbij helpen. De dagtrip bestaat uit een klein gedeelte uit besteding met de olifanten.
Zo hebben we de olifanten bananen en bamboo gevoerd en hebben we 'medicijnballen' voor ze gemaakt. Dit zijn ballen met een bepaald soort bonen, die goed is voor de spijsvertering van de olifant, maar die ze niet lusten. Door de bonen in plakkerige rijst te rollen eten de olifanten ze wel. Na het eten gingen de olifanten de rivier in, samen met ons. We kregen ieder een bakje 'zeep' dat uit het sap van een bepaalde plant kwam en konden daarmee de olifanten wassen. Daarna kregen we lunch en zijn we een stuk door de jungle gelopen naar een waterval. Dit was een heel mooi stuk om te lopen langs een bijna droogstaande rivier af. Eenmaal bij de waterval konden we zwemmen. Daarna gingen we via dezelfde weg weer terug de jungle uit, om vervolgens te gaan tuben.

 

Maar waarom heet het Poopoopaper Park?

Dit komt omdat de organisatie niet alleen de olifanten redt en verzorgt. Van de uitwerpselen van de olifanten maken ze namelijk papier. Hiermee worden tijdschriften gemaakt, schoolboeken, schriften, maar ook papier servetten en dergelijke. 
Wat ze tegenwoordig wel niet kunnen hé ;)!

Nog zoveel meer.

Natuurlijk zijn er veel meer dingen te doen. Er zijn verschillende nachtmarkten te bezoeken, restaurants waar je lekker kunt eten.
Mr. Kai bijvoorbeeld.
Maar dit waren mijn persoonlijke highlights.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.