Shoarma salade.

Dit recept is een beetje van mezelf en een beetje van mama. In een horeca gezin is het soms passen en meten om niet al te eentonig en  toch gezond te eten.
Ofja, redelijk gezond. ;)
Ook wil je dat het eten snel op tafel staat. Deze salade is snel te bereiden en erg lekker.
Zelf doe ik altijd wat extra aardappelen afkoken (3 grote) om die vervolgens in kleine stukjes te snijden en de volgende dag op te bakken.

Ingrediënten 4 personen.

500 gr. Shoarma.
600 gr. bakaardappeltjes.
1 krop. botersla.
1 halve komkommer.
2 tomaten.
2 lente-ui.
1 mozzarella.
knoflooksaus.
Bereidingstijd: +/- 20 min,

Bereidingswijze.

Bak de aardappelen en de shoarma gaar in de koekenpan.
Was de sla, snijd hem in stukken en leg de stukken in een grote kom.
Snij ondertussen de lente-ui, komkommer, tomaten en mozzarella in blokjes & voeg deze toe aan de sla.

Wanneer de aardappeltjes en de shoarma gaar is, mag je deze ook toevoegen. Voeg er een goede hoeveelheid knoflooksaus aan toe, roer alles door elkaar heen en klaar.

Tips.

Natuurlijk kun je de salade zelf invullen zoals je wilt. Je kunt ingrediënten vervangen naar je eigen smaak.  Lekker met een pita broodje.
Ook kun je croutons toevoegen voor net iets meer bite ;).
Of leg alles in een ingevette ovenschaal, gratineer het met kaas en zet het voor +/- 7 min. in de oven op ong. 220 graden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.