Dear Diary. Part 6.

De kans was aanwezig ja, Ik leef niet bepaald als een non. Maar de kans was wel ontzettend klein. Toch ga je het je afvragen. Wat nou als ik het wel ben?

De twee meest bekende oorzaken van ITP zijn infecties en een zwangerschap. De kans dat het hierdoor was getriggerd was dus ook aanwezig. Er werd me een potje aangegeven zodat ze een zwangerschapstest konden doen. Nogal ongemakkelijk liep ik door de gangen met mijn potje. Na het afgeven vertelde de zuster dat we zo snel mogelijk geïnformeerd werden. Op die informatie moesten we uiteindelijk nog een hele periode wachten, maar uiteindelijk werden we naar een andere kamer geroepen. Bij binnenkomst werd de dokter alweer gelijk gebeld en *poef* weg was ze.

''Volgens mij ben je zwanger. Waarom zou ze ons anders in een aparte kamer zetten?'' Je kunt nu nog wegrennen hoor, antwoordde ik. Na tien lange minuten kwam ze terug. ''Je bent niet zwanger. Hier is een lijst met informatie over de ITP, een medicijnenlijst om af te halen bij de apotheek en vrijdag zien we U terug bij de internist.''

Ik zei het toch? Niet zwanger. 
Kunnen we nu dan alsjeblieft naar huis gaan? Ik heb het eigenlijk wel gehad om eerlijk te zijn.

De terugrit duurde gelukkig niet lang. Uitgeput en verward kwamen we thuis. Afvragend wat het dan getriggerd kan hebben. Hoe het nu verder gaat en hoe de ziekte zich gaat ontwikkelen. Met hoofdpijn zijn we naar bed toe gegaan. De volgende dag wordt ik vroeg wakker.
Afvragend of alles echt was gebeurd of dat het een hele rare droom was.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.