Hoe hypnose alles veranderde.

Hoewel de therapie goed helpt, was ik toch ook opzoek naar andere mogelijkheden. Via/via kwam ik terecht bij iemand die hypnose beoefent. Nieuwsgierig  belde ik op. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten maar als het zou helpen, waarom niet? Dan erbij: niet geschoten is altijd mis.

Het telefoongesprek was warm en spontaan.

En een afspraak was zo gemaakt. Met kriebels in mijn buik verliet ik die ochtend mijn huis en onderweg was ik kalm. Hééél kalm. Een soort onderbuik gevoel van: Het komt wel goed. Ik werd heel vriendelijk ontvangen en thee of koffie werd aangeboden. Een kennismaking gesprek volgde. Wat waren mijn grootste struikelblokken, wat verwachte ik van de sessie. Er was oprecht interesse waardoor ik al mijn muren van me af liet brokkelen en zonder schaamte alles durfde op te biechten. Na het kennismaking gesprek werd ik naar een aparte kamer geleid, waar ik op een lig stoel mocht liggen en een dekentje om extra comfortabel te liggen aangeboden kreeg.

Hoe het daarna is gegaan valt niet echt met woorden uit te leggen. Je wordt in een soort trance gebracht. Het lijkt alsof je slaapt, je kunt je ogen niet openen maar wel nog op alles reageren wanneer er iets aan je wordt gevraagd. Je wordt overgeleverd aan de ander, maar toch heb je nog steeds volledige controle.
Trauma's en herinneringen worden bezocht maar de lading wordt anders. En al die tijd heb je geen enkel moment het idee dat je er alleen voor staat.

Je voelt je krachtig.

Na de sessie die ongeveer een uur duurde, voelde ik me krachtig. Een soort van herboren. Ladingen en spanningen waren weg en ik had het gevoel dat ik mezelf weer had terug gevonden. Ik snapte mijn handelingen, waarom ik op bepaalde dingen op een bepaalde manier reageer. En uiteindelijk bleek de trigger van die reacties niet eens het trauma te zijn waarvan ik dacht dat dat de oorzaak was. Alle gebeurtenissen en trauma's bleken bij effecten te zijn, maar niet
''the key element.'' Na de sessie volgde een na gesprek. Er werd wederom koffie of thee aangeboden en een glas water. Er werd uitgelegd wat ik na de sessie kon verwachten en er werd op het hart gedrukt dat wanneer ik er behoefte aan had, ik altijd contact mocht opnemen.

De dagen erna voelde ik me kalm. En nu op moeilijke momenten kan ik dingen beter relativeren en minder emotioneel benaderen. Wilt dit zeggen dat ik mijn temperament kwijt bent? Natuurlijk niet. Maar dingen wegen niet meer zo zwaar voor me. De lading van mijn trauma's zijn weg. 

Ik vind nu op het moment zelfs niet meer zo zeer nodig om naar therapie toe te gaan, want de situaties die daar besproken worden en de reden waren om in therapie te gaan zijn voor mij niet meer van toepassing. 
Met de huidige situatie vind ik het wel even lekker om 3 kwartier mijn gal te spuien, maar ik denk oprecht dat als de huidige situatie zich niet voor had gedaan, ik met mijn therapie had kunnen stoppen.

The life changing magic.

Tja, zo noem ik het wel. Het heeft mij persoonlijk ontzettend goed geholpen. En ik kan het dan ook iedereen aanraden. Er zijn verschillende sessies. Zo kan hypnose ook helpen om te stoppen met roken, af te vallen, noem het maar op. Kort gezegd: waarom zou je het niet proberen. Baat het niet, dan schaad het niet.
Maar ik ben ervan overtuigd dat het zeker baat. 

De afgelopen weken en maanden zijn er dingen gebeurd die niet bepaald in de koude kleren zijn gaan zitten. Maar zelfs daarvoor zijn er al genoeg dingen gebeurd. Allemaal dingen die mee hebben geholpen aan mijn Ptss.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.