Wat betekend Merry ye meet nu eigenlijk?

Misschien is dit een goed moment om uit te leggen waarom ik voor de naam: Merry ye meet heb gekozen. Wegens omstandigheden wordt ik elke dag weer herinnert aan deze woorden. Maar waar komt dat dan precies door? 

Merry ye meet and Merry ye part.

Kort door de bocht gezegd betekend het eigenlijk: wie goed doet, wie goed ontmoet. Behandel elkaar zoals je zelf behandeld wilt worden en denk goed over je keuze's na. Wat je zaait, is wat je oogst.
Als je over elke keuze op deze manier gaat nadenken, wordt het leven misschien wel erg moeilijk. Hoe beïnvloed deze keuze de relatie met mijn partner, vrienden, familie en misschien wel werk? In hoeverre ben ik egoïstisch in mijn keuze en zijn de nadelige consequenties van grote schaal?

De woorden Merry ye meet and Merry ye part vind ik bovenal bijzonder. Elke kennismaking en afscheid moeten in gelijkwaardige lijnen gedaan worden. Ook al is een afscheid voor altijd, doe dit met respect naar elkander toe. Ook al is iemand niet jouw vriend, behandel elkaar met respect. Als meerdere mensen op deze manier met elkaar om zouden gaan, dan zou de wereld in mijn ogen een stuk beter zijn.

#Doe eens lief.

Als je goed bent voor een ander dan zal je merken dat in slechte periodes er niet alleen voor zal staan. Dit geld niet alleen voor personen. Dieren horen ook met respect behandeld te worden. Er zijn meerdere situaties in mijn leven geweest die moeilijk waren, maar uiteindelijk ben ik er doorheen gekomen met veel steun van vrienden en familie en zelfs collega's.

Ook moet ik bekennen dat ik absoluut geen heilige ben. Ook ik heb mijn fouten gemaakt en die zal ik zeker nog meer gaan maken. Ik heb slecht gehandeld in situaties en relaties. Daar merk ik ook de nadelige consequenties van. Wat je daarvan doet is leren. Handel de volgende keer beter.
Fouten maken is menselijk. Daar ontkomt niemand aan ;).


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.